Поредни нападки между бившите партньори в управляващата коалиция ПП и ИТН.

...
Поредни нападки между бившите партньори в управляващата коалиция ПП и ИТН.
Коментари Харесай

ПП: Хората на Слави нарочно спираха закон за борба с корупцията


Поредни нападки сред някогашните сътрудници в ръководещата коалиция Политическа партия и Има Такъв Народ. Милен Матеев от Политическа партия съобщи в декларация от името на ПГ на Политическа партия , че Има Такъв Народ дълго време са спирали със подмолни игри приемането на плана на Закона за противопоставяне на корупцията.

Той упрекна политическото управление на партията на шоумена Слави Трифонов, че е стопирало основаването на нов орган, който да се бори с корупцията.

" Зад техните претенции прозира страхът от инспекция на честността, от изсветляване на имуществото, ползите и зависимостите им. Те желаеха да имат собствен човек в комисията с право на несъгласие върху решенията кой да бъде проверяван и кой не ", отсече Матеев.

" Тези хора не престават да приказват за морал и битка с корупцията, само че направиха всичко допустимо да нямаме дейно работещ орган. Времето за взаимни отстъпки завърши ", скочи още той и напомни, че през вчерашния ден от ПГ на Политическа партия внесе плана на закона.

По думите му корупцията е обществено зло, което унищожава главните на страната.

" Липсата на ефикасна битка с корупцията по високите етажи на властта има трайни отрицателни последствия за страната ни, както във вътрешен по този начин и в интернационален проект. Разхищението на обществени средства, задълбочаването на бедността и намаляването на непознатите вложения са действителните стопански последствия от корупцията. Тя е измежду главните аргументи за загубата на публично доверие в институциите и неналичието на правдивост необикновен през ръководството на ГЕРБ. Икономическите зависимости на политическите елити унищожават демократичния баланс и политическите права на жителите ", сподели депутатът от Политическа партия.

Според него КПКОНПИ е печално известна и поради това се постанова основаването на нов орган, който не е чадър за корумпираните и бухалка за неуместните на властта, да е самостоятелен орган, който да води качествено следствие на откриване на корекционни схеми във всички равнища на властта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР